Persoonlijk advies

Bellen
Belafspraken
Inloopochtend
Persoonlijk advies WMO
Second opinion psychiater


Het klinkt als een open deur intrappen maar het werkt zeker: praten over uw angst of dwangklachten. Niet alleen voelt u zich daarna vaak minder gespannen, ook gaat u beter begrijpen wat er met u aan de hand is. Het helpt  om u zelf niet te veroordelen, want vaak nemen de angstklachten hierdoor toe.

Bent u zelf niet angstig maar kent u iemand uit uw naaste omgeving met klachten? Ook dan kunnen onze medewerkers u informeren en/of adviseren. Soms is het immers lastig om in te schatten hoe u het beste kunt omgaan met uw partner, kind, vrien(din) of kennis.

Onze telefonisten zijn mensen die heel goed weten wat het is om angst- of dwangklachten, of een depressie te hebben. Vaak hebben zij daar zelf ervartingen mee (gehad) . Ook weten zij wat u aan uw klachten kunt doen. 

Bellen

Elke werkdag van 9.00-13.30 uur kunt u een van onze ervaringsdeskundige medewerkers bellen voor informatie en advies, gericht op uw persoonlijke situatie. Tel: 0343-753 009. Ook kunt u een mail sturen.

Lukt het u niet op dit tijdstip te bellen?
Dan kunt u een belafspraak maken. Wij houden zoveel mogelijk rekening met de tijden dat u bereikbaar bent (uitgezonderd het weekend).

De ADF stichting heeft een samenwerkingsverband met geregistreerde therapeuten die veel ervaring hebben met behandeling van angst-of dwangstoornissen. Als lid  kunt u van dit therapeutenbestand gebruik maken.

Belafspraken

Als u u een bepaald onderwerp wat uitgebreider wilt  bespreken is het mogelijk een belafspraak te maken via ons regionale nummer (lokaal tarief). Wij houden zoveel mogelijk rekening met de tijden dat u bereikbaar bent (uitgezonderd het weekend).
U kunt hiervoor een verzoek doen via de mail of  tel. 0343-753 009.   

Inloopochtend

Wilt u graag een persoonlijk gesprek met één van onze ervaringsdeskundige medewerkers? Dan staat deur van ons kantoor in Driebergen (Hoofdstraat 122) voor u open. Vrij inlopen kunt u elke donderdagochtend van 9.30 tot 11.30 uur. Op afspraak (mail  /  telefoon: 0343-753 009) kunt u elke werkdag tussen 9.30 – 13.00 uur bij ons terecht. (Zelfhulp)boeken, voorlichtingsmaterialen en ons kwartaalblad Vizier liggen op ons kantoor ter inzage. Aan het gesprek zijn geen kosten verbonden.

Persoonlijk advies WMO

Met ingang van 1 januari 2015 zijn de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) en de Participatiewet van kracht.  Sindsdien bieden gemeenten ondersteuning aan mensen met een psychische beperking. Onder meer uit de Landelijke tussenrapportage van Open voor Werk blijkt dat gemeenten vaak moeite hebben om mensen met een psychische beperking aan werk te helpen en te houden. De ADF stichting heeft de nodige ervaring met  mensen met angst- en dwangklachten. Bent u lid van de ADF stichting en wilt u weten welke gevolgen de WMO 2015 en de Participatiewet hebben voor uw rechtspositie? Mail dan uw vraag aan de WMO 2015-vraagbaak. Een gespecialiseerd jurist zit klaar om uw vragen zo goed mogelijk te beantwoorden en u eventueel door te verwijzen. Vergeet in uw mail niet om uw naam- en adresgegevens of uw lidnummer te vermelden.  

Tweede mening psychiater

Bent u lid van de ADF stichting en wilt u een tweede psychiater raadplegen? Dan kan één van onze medewerkers u doorverwijzen naar een psychiater uit ons netwerk. Tijdens het gesprek beoordeelt de psychiater uw situatie en geeft dan zijn mening (‘second opinion’)n. Behandeling is niet altijd mogelijk. De psychiaters in ons netwerk zijn zeer betrokken en hebben veel ervaring met de behandeling van patiënten met angst- en dwangklachten. Mocht u een advies nodig hebben, neem dan vooral contact met ons op via telefoon of e-mail. De consultatie wordt vergoed, wel is een verwijzing (een jaarkaart) van de huisarts nodig.